'Havacılık Sanayisinde Yerli Üretim' Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Uçak Teknolojisi Programı öncülüğünde kurulan ve üniversite genelinde faaliyet gösteren Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu’nun davetlisi olarak, THY Teknik AŞ Genel Müdür Başdanışmanı Sn. Halil Tokel 30/10/2017 Pazartesi günü Saat:11:00’de Balkan Yerleşkemizdeki Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde ‘Havacılık Sanayisinde Yerli Üretim’ konulu bir konferans vermiştir.

Uçak Teknolojisi Programı öğrencisi ve Topluluk Başkanı Şefik TEKER, Topluluk olarak kuruldukları günden itibaren yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirmiştir. Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Mukadder İĞDİ ŞEN, Uçak Teknolojisi Programı, Topluluğun kuruluş amaçları ve havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bir konuşma yapmıştır. Sn. Halil TOKEL, THY Teknik A.Ş.’nin kuruluş amacı ve yapılan çalışmalar ile birlikte, dünya genelinde öncüsü oldukları alanlarda ve havacılıkta yerli üretime neden geçilmesi gerektiği ve bu alandaki faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, öğrencilerimizin sektörle ilgili farkındalıklarını arttırıcı konuşmasını gerçekleştirmiştir.

Konferansa katılımcı üç öğrenciye, çekilişle hediye verilmiştir. Konferansı için Sn. Halil Tokel’e Teşekkür Belgesi takdim edilerek bugünün anısına Trakya Üniversitesini, Edirne’yi ve Topluluğumuzu hatırlatacak hediyeler sunulmuştur.

Konferans sonrasında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, misafirlerimiz ve Topluluk üyesi öğrencilerimiz ile birlikte makamında ziyaret edilmiştir.

Yoğun programları içersinde bizlere değerli zamanlarını ayırdıkları ve okulumuza yapmış oldukları tüm desteklerden dolayı, Sn. Halil TOKEL’e ve yardımcısı Sn. İbrahim Demir’e ve konferansımıza katılan tüm öğretim elemanı hocalarımıza, öğrencilerimize, değerleri misafirlerimize ve katkılarından dolayı Arslanzade Firmasına teşekkür eder saygılar sunarız.

Bu içerik 01.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.