LİSELİLER VE ÜNİVERSİTELİLER BİRARADA

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi’nin Sarayiçi Yerleşkesi’ndeydi. Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na öğretmenleriyle birlikte gelen yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu üniversitelilerle anlamlı ve keyifli saatler geçirdi.

Daha önce Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleşen Röportaj Teknikleri konulu seminerin ikinci aşaması olan buluşmada, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Özkapı, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Nilgün Becenen, Yrd. Doç Dr. Abdullah Bilekkaya, Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ridade Öztürk ile program danışmanları Öğr. Gör. Şükrü Özbey ve Öğr. Gör. Nur Yılmaz Ercin, Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Kamil Andıç ve İngilizce Öğretmeni Serafin Karapire’yi öğrencileriyle birlikte ağırladı.

Üniversitelerin en önemli misyonlarından birinin bulundukları kentle ve insanlarıyla bütünleşmek olduğu ifade edilen toplantıda lise ve üniversite buluşmasının önemi vurgulandı.

Toplantının ardından yerleşkeyi gezen öğrenciler Radyo ve Televizyon Programının dersliğinde Öğr. Gör. Şükrü Özbey’le atölye çalışmasına katıldılar. Daha önce “Sosyal Bilimler’de Öğrenci Olmak“ konulu kısa film yarışmasında 153 okul arasında 6. olan öğrenciler,  Lise’de kurdukları Kısa Film Topluluğu’nu daha farklı yerlere taşımayı hedeflediklerini ve bu atölye çalışmasıyla da yapacakları röportajlarda kamera kullanımı konusunda daha donanımlı olacaklarını ifade ettiler.

Soru cevap şeklinde devam eden sunum bitişinde öğrenciler edindikleri bilgilerle çok daha fazla üretim yapabileceklerini ve onlar için ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirttiler. Ziyaret bahçede yapılan gün sonu tartışması ile sonlandı. Öğrenciler ve Öğretmenleri okuldan oldukça memnun ayrıldıklarını dile getirdiler.

Bu içerik 28.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 215 kez okundu.