Tekstil Bölümü Öğrencilerimizden ASTER'e Teknik Ziyaret

Trakya Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite ile Sanayicileri buluşturmaya devam ediyor. Üniversite sanayi işbirliğini sözden öteye taşıyarak iki taraf içinde kazanca dönüştürecek işbirliklerinin adımları somut bir şekilde atılıyor. Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri bölümü öğrencileri, MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün BECENEN danışmanlığında Öğr. Gör Hayri ŞEN ve Öğr. Gör. İsmail YÜCE nin de katıldığı teknik gezi ve teknik işbirliği anlaşması bölgemizin önemli fabrikalarından biri olan ASTER Tekstil Fabrikası ile gerçekleştirilmiştir.

Trakya teknoloji transfer ofisi uzmanlarının da katıldığı önceki teknik işbirliği ziyaretlerinde alınmış olan kararlar doğrultusunda hem firmanın ihtiyacı olan yetişmiş iş gücünün işletmenin ihtiyaç duyduğu alanlara yönlendirilmesi, hem de bölümün ihtiyaç duyduğu staj imkanlarının sağlanması ve Trakya Teknopark Teknoloji Transfer Uzmanı Tuğçe KÜÇÜKYILDIRIM’ın da  katıldığı teknik gezi 21 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi.
21 Aralık 2016 Çarşamba günü sabah fabrika gezisi için Babaeski’ye gidildi. Fabrika Müdürü Ramazan ALTINAY ve Planlama Uzman Yardımcısı Nazlı MERCANGÖZ sunumlarından sonra öğle yemeği arası verildi. Yemekten sonra fabrika üretim hattı gezilmeye başlandı. Her bölümün faaliyetleri hakkında sorumlu personel tarafından oldukça detaylı bir şekilde bilgi verildi. Burada birim yöneticileri ve öğrenciler küçük gruplara ayrılarak öğrenciler merak ettikleri konularda soru sorma ve bilgi alma fırsatı elde etmiş oldular.

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin staj yapmaları gerekmektedir.  2017 yılında 10 öğrencinin stajının ASTER Tekstil Fabrikasında yapması planlandı.

Faydalı geçen ve beğenilen Trakya Üniversitesi ile ASTER TEKSTİL SAN. VE DIŞ TİC. A.Ş arasında planlanan uzun vadeli ve başarılı işbirliğine katkı sağlamış oldu.
Bu içerik 28.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 328 kez okundu.