Elektronik ve Otomasyon Bölüm Tanıtımı

Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Elektronik Teknolojisi Programı, Radyo ve TV Teknolojisi Programı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı ve Mobil Teknolojileri Programı olmak üzere 4 ayrı programdan oluşmaktadır.

Elektronik Teknolojisi Programı çeşitli elektronik cihazların kurulmasını sağlayan, onarımını yapan, yeni teknolojileri anlayan ve öğrendiği teorik bilgileri ülkemiz sanayisine uyarlayabilen nitelikli, iş becerisi yüksek ve konusunda uzman ara eleman yetiştiren bir programdır.
ResimÖğrenciler okulumuzda bulunan elektronik, elektrik ve bilgisayar laboratuvarlarında uygulamalı eğitim almaktadırlar. Mezunlar endüstriyel elektronik konusunda üretim yapan fabrikalar, elektrik-elektronik cihazların kurulması, bakımı, onarımı, endüstriyel kontrol uygulamaları ve elektronik cihaz kullanan tüm özel kuruluşlarda iş imkânı bulabilmektedirler.

Radyo Televizyon Teknolojisi Programı radyo ve tv yayıncılığının ve içerik üreticilerinin ihtiyaç duyduğu ve ayrıca yapım ve yapım sonrası aşaması ile stüdyo yayınlarının ihtiyaç duyacağı teknik eleman yetiştirmeyi amaçlar. Programda bulunan stüdyo ve elektronik laboratuvarı sayesinde ilgili dersler uygulamalı olarak gösterilmektedir.
ResimMezunlar televizyon ve radyo kanalları, basın yayın kuruluşları ve yapım şirketlerinde; grafik operatörü, arşiv elemanı, ses operatörü, kameraman, ışık operatörü, kamera kontrolcü, yayın operatörü, transmisyon operatörü olarak çalışabilmektedirler.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programında teorik dersler elektrik atölyesinde yapılan uygulamalar ile desteklenmektedir. Ayrıca Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden destek alınmaktadır. Öğrenciler hastane ortamında, cihazların çalışması ve tamir yöntemleri hakkında bilgi almakta, medikal cihazları yakından tanımaktadırlar. Mezun öğrenciler, medikal cihazların çoğunun dayandıkları temel fizik-biyolojik prensipler, cihazların çalışma ilkeleri hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bir cihazın kurulumdan başlayarak, bakım-onarım ve hurdaya çıkarılmasına kadar bütün hayatı boyunca karşılaşacağı süreçlerde neler yapması gerektiğini öğrenmektedir. Cihazlara müdahalenin yanı sıra teknik servis organizasyonu, kalibrasyon gibi hayati önem içeren süreçlerin yönetimi ve hastanelerin işleyişleri hakkında da yetkinlik kazanmaktadırlar.
ResimEdindikleri bu donanımla, öğrencilerimiz hastanelerde, cihazlardan sorumlu teknik eleman olarak çalışabilirler. Medikal cihaz üreten, satışını yapan, bakım onarım servisi veren firmalar, kalibrasyon laboratuvarları da, mezunlarımızdan istihdam etmektedir.

Mobil Teknolojileri Programı akıllı cihaz olarak tanımlanan cep telefonu, tabletler, RFID, barkod okuyucular, otonom araçlar ve diğer IOT cihazlar üzerinden sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve aranan personeli yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bunun yanında öğrenciler mobil cihazlar için uygulama geliştirebilecek ve uygulamalarını uygulama marketlerinde yayınlayabileceklerdir.
ResimProgram mezunları; sağlık, öğrenme, ödeme, pazarlama, oyun ve sektör ihtiyaçlarına yönelik çeşitli uygulamalar geliştiren tüm kamu ve özel kurumlarda istihdam edilebilecektir.  

Bu içerik 24.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3416 kez okundu.