TEKNİK GEZİ: BOREAS Enerji

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı 2. Sınıf öğrencilerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisi hakkında bilgi almaları ve rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi elde edilmesinde kullanılan rüzgar türbini teknolojilerini yakından görmeleri için Edirne ili Enez ilçesinde bulunan BOREAS Enerji şirketine teknik gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz; 2,5 MW ve 3,3 MW güçlerinde iki nesil türbini görme şansı olmuştur. Rüzgar santralinde kullanılan generatör çeşitleri hakkında ve Arka-Arka konvertör tipi hakkında bilgi edinmişlerdir.

154 KV gerilim ile elektrik iletiminin başlangıcı olan yüksek gerilim şalt sahasını yakından görmüşlerdir. Şebeke ile entegrasyon sırasında 50 Hz frekans ile senkronize olmanın zorluğu hakkında bilgi almışlar ve senkronoskop rölesini görmüşlerdir.

Rüzgar santralinde kullanılan plug-in transformatörlerin bağlantısını, avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenmişlerdir.

Ayrıca rüzgar enerji santrali güncel kurulum maliyetleri ve geri ödeme süreleri hakkında bilgi edinmişlerdir.

Bu içerik 08.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 112 kez okundu.