MAKİNE PROGRAMI TANITIMI

Makine Programı; endüstriye dayalı talaşlı ve talaşsız üretim metotları, bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD-CAM-EDM vb), ölçme ve kalite kontrol, hidrolik ve pnömatik sistemler, endüstride kullanılan malzemelerin bakım-onarım teknikleri hakkında bilgi ve beceri kazandıran, işletmede atölye sorumluluğu üstlenebilmesi için yöneticilik formasyonu verilen, alanındaki yenilikleri takip edebilecek seviyede yabancı dil (İngilizce-İsteğe bağlı) öğreten, üniversite-sanayi işbirliğine önem veren teknik bir programdır.

Resim

Mezun olan öğrenciye Makine Programında ön lisans diploması ve ‘’Tekniker’’ unvanı verilir. Programda kazandırılan mesleki yeterlikler; iş hayatında kariyer geliştirmede, sertifika programlarında ve istendiğinde diğer tüm programlara geçişlerde değerlendirilir. Makine programı, temel bilimlere yönelik derslerin yanı sıra tasarım, üretim, malzeme ve ölçme gibi makine alanına özgü teorik ve pratik eğitim öğretim veren bir programdır. Programın ana hedefi, hızla gelişen bilim ve teknolojinin gerektirdiği bilgi birikimine, bu bilgileri pratiğe aktarabilecek becerilere, aynı zamanda analiz ve sentez yapabilme yeteneğine sahip teknikerler yetiştirmektir.

Resim


Misyon;

Makine programı öğrencilerimizin  hem teorik hem de uygulamalı bir altyapı ile , kendisini sürekli yenileyen, analiz yapabilen, pratik tasarım kabiliyetlerini geliştirebilen, girişimci, keşfetmeye meraklı  takım çalışmasına yatkın bireyler olarak yetiştirmek ve  iş hayatlarında karşılarına çıkabilecek malzeme ile imalat yöntemlerini bilen, tasarımını yaptıkları makine ve makine elemanlarının gerekli hesaplamalarını yapabilen ,  ilk kez yapılacak bir makinede sistematik  yaklaşım ile çözüme ulaşabilen makine endüstrisinde fark yaratacak birer “ Teknik Eleman” olmalarını sağlamaktır.

Vizyon;

Öğrencilerimizin, edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak her geçen gün gelişmekte olan teknolojiye adapte olabilen, üretimin her safhalarını uygulayabilmelerini sağlamanın yanı sıra ulusal ve uluslararası sanayide fark yaratacak birer “ Teknik Eleman”  olarak rol almalarını sağlamak ve bununla birlikte  mezun oldukları programla bağlantılarının hiç kopmadığı, üniversite-sanayi iş birliğinin en iyi şekilde uygulandığı, yurtiçi ve yurtdışı eğitim dünyasında tanınan, aranan, tercih edilen saygın bir program olmaktır.

 

Anahtar Performans Göstergeleri;

APG-1. Bölümümüz mezunu kamuya ve özel sektöre yerleşen makine teknik eleman sayısı

APG-2. Dikey Geçiş Sınavıyla (DGS) 4 yıllık lisans programlarına geçen öğrenci sayısı

APG-3. Girişimci olarak kendi işyerini açan mezun sayısı

ALT YAPI HAKKINDA;

1.Sınıftan itibaren teorik dersler Meslek Yüksekokulumuz dersliklerinde(amfilerinde), Teknik Resim Derslerini Çizim Atölyesinde, Bilgisayar Derslerini Ortak Bilgisayar  Laboratuvarlarında, Bilgisayar Destekli Çizim ve Proje Teknikleri derslerindeki Tasarımlar Bilgisayar Destekli Tasarım Atölyesinde, Uygulamalı dersler ise Makine-Uçak  Atölyesinde  yapılmaktadır.

1-Derslikler (Amfiler ve Çizim Salonları)

ResimResim

2-Bilgisayar ve Bilgisayar Destekli Tasarım Laboratuvarları
Resim
Resim
Resim

Resim
3-Makine-Uçak Atölyesi

Resim

Resim

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

4-Engelsiz Okul Altyapısı
Resim
Resim

Bu içerik 17.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 2254 kez okundu.