TEKNİK GEZİ: EMEL ELEKTRİK ŞİRKETİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı 2. Sınıf öğrencilerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi hakkında bilgi almaları ve güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilmesinde kullanılan güneş paneli teknolojilerini yakından görmeleri için Edirne ili Yağcılı köyünde bulunan EMEL ELEKTRİK şirketi güneş enerji santraline teknik gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz; 250 W güçlerinde güneş panellrini görme şansı olmuştur. Güneş enerji santralinde kullanılan inverter çeşitleri ve bağlantısı hakkında bilgi edinmişlerdir. Güneş panelleri 6 aylık ve yıllık periyodik bakımlarının yapılışını öğrenmişlerdir.

15,8 KV gerilim ile elektrik iletiminin başlangıcı olan dağıtım panosunu yakından görmüşlerdir. Şebeke ile entegrasyon sırasında 50 Hz frekans ile senkronize olmanın zorluğu hakkında bilgi almışlar ve senkronoskop rölesini görmüşlerdir. Güneş santralinde kullanılan çift yönlü sayaçların bağlantısını ve çalışmasını öğrenmişlerdir.

Lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğinde güneş enerji santrali kurulumu ile ilgili maddeler ve ayrıca güneş enerji santrali güncel kurulum maliyetleri ve geri ödeme süreleri hakkında bilgi edinmişlerdir.

Bu içerik 11.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 166 kez okundu.