TEKNİK GEZİ: TEİAŞ EDİRNE

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı 2. Sınıf öğrencilerinin elektik enerjisi iletimi ve TEİAŞ kurumu hakkında bilgi almaları ve şalt tesislerini yakından görmeleri için Edirne ili Merkez ilçesinde bulunan TEİAŞ EDİRNE-2 trafo merkezine teknik gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz; 154 KV, 100 MVA transformatörü ve 154 KV gerilim ile elektrik iletiminin başlangıcı olan yüksek gerilim şalt sahasını yakından görmüşlerdir. Transformatörün soğutma şeklinin transformatör gücüne etkisini uygulamalı olarak görmüşlerdir.

Şalt sahasında 154 KV enerji iletimi nihayet direğini, direklerde bulunan koruma iletkenini ve fiber-optik ile trafo merkezleri arasındaki iletişimi hakkında bilgi almışlardır.

Şalt sahasında 154 KV akım transformatörü, gerilim transformatörü, ayırıcı ve SF6 gazlı kesici gibi ekipmanları yakından görme şansı elde etmiş ve çalışmaları hakkında bilgi almışlardır.

Enerji iletimi sırasında iletim hatlarını koruyan mesafe rölesinin ve transformatörü koruyan diferansiyel rölesinin kontrol panellerini yakından görmüş ve çalışma şekilleri hakkında bilgi almışlardır.

Bu içerik 11.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 269 kez okundu.