UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TANITIMI

EĞİTİM OLANAKLARI
Sınıf içi teorik eğitim ve Trakya Üniversitesinin bünyesindeki Mühendislik Fakültesi atölyeleri ve Meslek Yüksekokulu atölyelerini kullanarak uygulamalı eğitim – öğretimini sürdürmektedir. Uçak bakım onarım ve Uçak elektroniği atölyeleri kurulumu yapılması gerçekleşecektir.  Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlıkları’ndan bölümümüze hibe edilen uçak parçaları/malzemeleri yakın zamanda uygulama derslerimizde kullanılacaktır.

ÖĞRENCİNİN MEZUN OLDUKTAN SONRA KAZANACAĞI YETKİNLİKLER
Mezunlarımız, ülkemizin şu anda sahip olduğu ve ileriki yıllarda sayısının artması düşünülen havaalanlarında, ulusal ve uluslararası sektördeki sivil hava taşımacılığı yapan firmalarda, uçak bakım ve onarım hizmetlerinde, hava aracı imalatı sektöründe ve büyük çaplı bakım – onarım firmalarında çalışabilme olanağına sahiptirler. Her geçen gün uçak teknolojisindeki iyi yönlü gelişmeler ve artan iş gücü talebi nedeniyle, mezun olan öğrencilerin iş bulma potansiyelleri oldukça yüksektir. Uçak bakım ve onarım sertifikasyon sınavlarına girip başarılı olduklarında, sahip oldukları uçak bakım ve onarım sertifikalarına göre, imza yetkisine sahip olabilmektedirler. Ayrıca, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’na girerek kariyer açısından yükselme imkanları da bulunmaktadır.
Resim

EĞİTİM ALDIĞI ALANA AİT MESLEKİ BİLGİLER
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’nün SHY-147 Tanınan Okul Akreditasyonu’na başvuracak şekilde ders müfredatı hazırlanarak kurulan Uçak Teknolojisi programı kuruluşundan itibaren bu müfredatı uygulamaktadır.  Mezun olacak öğrencilerimiz SHGM’nün bu kapsamda belirttiği Mesleki Matematik, Fizik, Mesleki Elektrik ve Elektronik, Dijital Teknikler ve Elektronik Alet Sistemleri, Malzeme ve Donanım I-II,  Temel Aerodinamik, Gaz Türbinli Motorlar, Pistonlu Motorlar, Türbin Motorlu Uçakların Aerodinamiği-Yapı ve Sistemleri, Piston Motorlu Uçakların Aerodinamiği-Yapı ve Sistemleri, İnsan Faktörleri, Bakım Uygulamaları I-II, Havacılık Kanunları, Pervane ve Hava Araçlarında Kullanımı, Helikopter Aerodinamiği Yapı ve Sistemleri Modül derslerini; ve Teknik Resim, Temel Uçak Bilgisi ve Etik, Havacılıkta İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Makine Elemanları, Bilgisayar Destekli Çizim, Hidrolik ve Pnömatik, yoğun Mesleki İngilizce dersleri, Kompozit Malzemeler, Yakıt Tankı Güvenliği, Ölçme Tekniği, Kalite Güvencesi ve Standartlar, Hava – Uzay Robotları I ve II, Tahribatsız Malzeme Muayenesi, Hava Araçları Gövde Boyaları ve Boyama Teknolojisi, Fotoğraf Çekim Teknikleri gibi zorunlu ve seçmeli dersler müfredatımız kapsamındadır. 120 AKTS’yi ve 480 iş saati stajını başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz mezun olmaktadır.
Bu içerik 26.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 9082 kez okundu.