Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerinden Yüzde 100 Tipografi Sergisi: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Bir Sanat Şöleni

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Bölümü Basım ve Yayın Programı öğrencilerinin emeğiyle oluşturulan "Yüzde 100 Tipografi" sergisini Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak düzenledi. 2 aylık bir süreçte hazırladıkları eserleri Balkan Kongre Merkezi fuaye alanında sergileyerek sanatseverlerle buluşturdular.

 Sergide, öğrencilerin farklı yazı tiplerini kullanarak ortaya koydukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk portreleri, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve onun anlamlı sözleri yer aldı. Öğrenciler, tipografinin dünya genelindeki popülerliğine vurgu yaparak, sanatın önemine dikkat çekti.

 Serginin açılış öncesi bir konuşma yapan Öğretim Görevlisi Sertaç Dalgalıdere, gençlerin kendi yeteneklerini geliştirmesi adına bu tür etkinlikler düzenlemenin önemine değindi. Sergide yer alan eserler, özenle seçilmiş 100 çalışma içerisinden seçilerek sergiye sunuldu.

 Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, serginin Cumhuriyet'in 100. yılına özel etkinliklerin bir parçası olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 Sergi, 12 Aralık tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak, sanatseverler bu özel eserleri görmek için sergiyi ziyaret edebilecekler.



 

Bu içerik 12.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.