2018-19 Akademik Yılı Yüksekokulumuza Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimize Oryantasyon Programı Düzenlendi

Yüksekokulumuzda bulunan programlara yeni kayıt yaptıran 1.sınıf öğrencilerine 26-27 Eylül tarihlerinde kapsamlı bir Oryantasyon Programı düzenlendi. Yüksekokulumuzun konferans salonunda gerçekleşen programa, okul yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasında, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu belirten Yüksekokul Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Barış ÖZKAPI, “Hedefimiz, Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve Balkanlar’da tercih edilen bir okul olmanın yanı sıra, hem bölgemize hem de Ülkemize nitelikli eleman yetiştiren, saygın ve lider bir Meslek Yüksekokulu olmaktır” diyerek, 2018-2019 akademik yılının tüm öğrencilere ve öğretim elemanlarına hayırlı olmasını diledi. ÖZKAPI, ayrıca, Osmanlı’ dan miras tarihi bir binada hizmet veren Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları koordinatörlüğü (MEYOK) öncülüğünde iş yeri uygulamalı bir eğitime (3+1 eğitim modeli ) geçtiğini, tüm programların ders içeriklerinin ve müfredatlarının sektör ve iş dünyasına göre güncellendiğini belirterek, öğrencilerin mezun olduklarında yarım dönemlik iş tecrübesine sahip olacaklarını vurguladı.

Kolaylaştırıcılığını Öğr. Gör. Nur Yılmaz ERÇİN’in yaptığı programda, Öğr. Gör. Sinem AYNA, Öğr. Gör. Fatih ÖK ve Öğr. Gör. Rüya DELİCE tarafından, Üniversite ve Yüksekokulumuzun Tanıtımı, Danışmanlık sistemi, Akademik Takvim, Not ve Değerlendirme Sisteminin yanı sıra, 2017 yılında uygulamaya koyulan 3+1 Eğitim Modeli hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Program, öğrencilere Şehir Turu yapılmasıyla sona erdi.
Bu içerik 05.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 809 kez okundu.