Atık kumaşlar öğrencilerin elinde hayat buluyor

Atık kumaşlar, üniversitemiz öğrencilerinin elinde bez çantaya dönüşüyor. Kumaşlardan yaptıkları farklı tasarımlarla ele emeği göz nuru ürünler ortaya çıkaran öğrenciler, geri dönüşüme de katkı sağlıyor.
Trakya  Üniversitesi öğrencileri ‘Doğa Kumaşında Saklı’ projesi kapsamında atık kumaş ve kıyafetleri bez çantaya, cüzdana ve kalemliğe dönüştürüyor. Sosyal Sorumluluk Topluluğu tarafından atık malzemelerin değerlendirilmesi ve çevreye zarar veren plastik içeren kumaşları geri dönüştürmek için etkinlik gerçekleştirildi.

Öğrenciler, atık kumaşlardan ürünler tasarlayarak geri dönüşüme katkı sağlıyor. Çöp olarak adlandırılan kumaşlar öğrencilerin elinde yeniden hayat buluyor.

Farkındalığa dikkat çekmek adına güzel projeye imza atan öğrenciler hem keyifli vakit geçiriyor hem de doğayı koruyor.

Etkinlikte belli ebatlarda kestikleri kumaşlardan çanta, cüzdan ve kalemlik tasarlayan öğrenciler, üzerine yaptıkları farklı süslemelerle el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkıyor.

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr üyesi Barış Özkapı, sosyal sorumluluk topluluğunun oluşturduğu etkinlik kapsamında her türlü desteği vereceklerini belirtti.
https://www.gundemedirne.com/atik-kumaslar-ogrencilerin-elinde-hayat-buluyor/19893/

Bu içerik 29.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 75 kez okundu.