Cumhuriyetin 100. Yılı Kapsamında Edirne, Trakya Üniversitesi Öğrencilerinin Kadrajına Konu Oldu

Trakya Üniversitesi Öğrencileri, Cumhuruiyet’imizin 100. Yılı Kapsamında Edirne’de Fotoğraf Gezisi Gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kapsamında Edirne’de fotoğraf gezisi düzenledi. Öğr. Gör. Oya TONG ve Öğr. Gör. Fatih ÖK’ün öncülüğünde gerçekleştirlen geziye bölüm hocalarından Öğr. Gör. Dr. Güven Çentik’de katıldı. Radyo ve Televizyon Programcılığı ile Radyo ve Televizyon Teknolojisi öğrencilerinin tamamının katılımı ile gerçekleştirilen fotoğraf gezisinde öğrenciler, Osmanlı İmparatorluğu’nun eski başkenti Edirne’nin tarihini güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bularak şehri fotoğraflarıyla ölümsüzleştirdiler.

Gerçekleştirilen fotoğraf gezisinde öğrenciler, Edirne’nin tarihini, mimari dokusunu ve Mimar Sinan’ ın ölümsüz eserlerini yakından görerek gezi fotoğrafçılığını deneyimleme şansı yakaladılar. Tüm gün süren gezi süresince öğrenciler derslerde teorik olarak öğrendikleri fotoğrafçılık uygulamalarını deneyimleyerek uygulamalar gerçekleştirebildiler. Karaağaç’ta başlayan fotoğraf gezisi Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camisi’nde devam etti. Selimiye Camisi’nde, mimari fotoğraf çekimleri yapılmasının yanı sıra Türk Sanatı tasarım öğeleri ve motiflerine ilişkin röprodüksiyon çekimleri ile fotoğrafçılıkta etkili fon kullanım uygulamaları yapıldı. Selimiye Arastası ve Ali Paşa Çarşısı’nda da şehrin kendine özgü ruhunu yakalamayı amaçlayan çekimler yapıldıktan sonra Sultan II. Beyazıt Külliyesi ve Şifahane ziyaret edildi. Fotoğraf gezisi; son durak olarak Meriç Köprüsü ve Meriç Nehri’nde manzara ve portre fotoğrafı çekimleri yapıldıktan sonra etkinlik sona erdi.
Bu içerik 13.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 162 kez okundu.