CUMHURİYETİN 100. YILI KUTLAMALARINDA 100 UÇAK YAPIYORUZ PROJESİ

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyetimizin 100.Yılında 100 Uçak Yapımı Projesi”ni Edirne’deki Yüksel Yeşil İlkokulu’nda gerçekleştirdi.
Bölüm Öğretim Elemanları Dr.Öğr.Üyesi Mukadder İĞDİ ŞEN, Dr.Öğr.Üyesi Anıl ŞAHİN ve Öğr.Gör. Selçuk KAYA ve Bölüm öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte ilkokul 4.sınıf öğrencileri Origami ile uçak yaptılar. İlkokulun Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen programda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Mukadder İĞDİ ŞEN, 2015 yılından itibaren öğrenci alımı gerçekleştirdiklerini ve  mezunlarının kalifiye teknik eleman sağlanması noktasında Havacılık Sektörüne büyük katkı sağladıklarını belirtti. Bölüm öğrencilerinin yönetimdeki T.Ü. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu’nun kuruluş amacı ve faaliyetleri, Topluluk Başkanı Öykü Sultan GÜR tarafından ifade edildi. Ardından Bölüm öğrencileri Gürhan Özcan KÜÇÜK ve Barkın TAŞCAN’ın miniklere yaptığı eğlenceli Genel Havacılık sunumu, soru ve cevapla devam etti. Sınıflarda görevli Uçak Teknolojisi öğrencileri, İlkokul 4.sınıf öğrencilerine origamiden uçak yapmayı uygulamalı olarak öğrettiler. Yaptığı uçağı en ileri atanın ödül kazandığı yarışma, havanın yağışlı olması nedeniyle Havacılık sunumların yapıldığı salonunda gerçekleşti. Oldukça çekişmeli gerçekleşen yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilere kitap ve origamiden yapılan askeri uçak hediyeleri takdim edilerek etkinlik tamamlandı.
100 uçak ile Cumhuriyet'imizin 100.yilini tekrar kutluyoruz diyor, bizi ağırlayan Yüksel Yeşil İlkokulu Saygıdeğer İdaresine ve Öğretmenlerine, bizi dikkatle dinleyen ilkokul öğrencilerine, Uçak Teknolojisi Bölüm hocalarımıza ve etkinlikte görevli öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Gerçekleşen etkinlik basında geniş yer bulmuştur.
Ek Resimler
Bu içerik 08.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 112 kez okundu.