ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN TEİAŞ TEKNİK GEZİSİ

TEİAŞ 20. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI 154 KV EDİRNE -2 TRAFO MERKEZİNE TEKNİK GEZİ

Elektrik ve Enerji Bölümü, Elektrik Programı II. sınıf öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla, Enerji İletimi ve Dağıtımı dersi kapsamında, 27.12.2022 tarihinde TEİAŞ 20. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü’ne bağlı 154 kV Edirne -2 Trafo merkezine teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi esnasında Trafo merkezi temel donanımları olan; Transformatör,  Parafudur, Kesici, Ayırıcı, İzolatör, Bara, Tek hat şemaları, Ölçü aletleri, İş güvenliği, Ark boynuzları, Senkronoskop panosu, sekonder ve primer korumaları gibi teknik konularda öğrenciler bilgi sahibi olmuş ve verimli bir teknik gezi yapılmıştır.

Bu içerik 09.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 122 kez okundu.