Emel Elektrik Güneş Enerji Santraline Teknik Gezi Düzenlendi

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı 1. Sınıf öğrencilerinin ve Hibrit ve Elektrikli Taşıt Teknolojisi programı 2. Sınıf öğrencileri ile birlikte Edirne ili Yağcılı köyünde bulunan EMEL ELEKTRİK şirketine ait Güneş Enerji Santrali’ne 1 Aralık 2022 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz, Güneş Enerjisi hakkında bilgi almaları ve güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilmesinde kullanılan güneş paneli teknolojilerini yakından görme fırsatı yakalamışlardır.

Öğrencilerimizin; 250 W güçlerinde güneş panellerini görme şansı olmuştur. Güneş enerji santralinde kullanılan 30 kW gücündeki inverter çeşitleri ve bağlantısı hakkında bilgi edinmişlerdir. Güneş panelleri 6 aylık ve yıllık periyodik bakımlarının yapılışını öğrenmişlerdir.

15,8 KV gerilim ile elektrik iletiminin başlangıcı olan dağıtım panosunu yakından görmüşlerdir. Şebeke ile entegrasyon sırasında 50 Hz frekans ile senkronize olmanın zorluğu hakkında bilgi almışlar ve senkronoskop rölesini görmüşlerdir.

Güneş enerjisi santralinde, elektrik enerjisi alış ve satış pozisyonları için kullanılan çift yönlü sayaçların bağlantısını ve çalışmasını öğrenmişlerdir.

Lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğinde güneş enerji santrali kurulumu ile ilgili maddeler ve ayrıca güneş enerji santrali güncel kurulum maliyetleri ve geri ödeme süreleri hakkında bilgi edinmişlerdir.
Ek Resimler
Bu içerik 01.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 263 kez okundu.