Kartaltepe Mensucat Fabrikasına Teknik Gezi Düzenlendi

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı 2. Sınıf öğrencilerinin endüstriyel işletmlerin çalışma ortamı ve vardiyalı çalışma düzeni hakkında bilgi için Edirne ili Kapıkule semtinde bulunan KARTALTEPE MENSUCAT FABRİKASI’na 30 Kasım 2022 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz; 31,5 KV ring şebeke, genleşme depolu transformatör ve transformatör bakımları sırasında yapılması gereken işlemler hakkında bilgi edinmişlerdir.

Alçak gerilim dağıtım panolarında bulunan reaktif güç kompanzasyon rölesi ve enerji analizörlerini görme şansı elde etmişler, analizör ve rölelerden değer alma gibi iş hayatında önemli olan pratik bilgileri edinmişlerdir.

Aktif ve pasif harmonik filtrelerin farklı markalara göre uygulama düzenlerini ve aktif pasif filtrelerin farklarını öğrenmişlerdir.

Asenkron motorları, sürücülerini yakından görerek motor sürülmesi hakkındaki güncel teknolojik gelişmeleri ve makine panolarında bulunan çeşitli markalara ait PLC ve sürücülerin bakım işlemleri sırasında yapılması gereken işlemleri teknisyen ve teknikerler tarafından uygulamalı olarak öğrenmişlerdir.

Bobinaj atölyesinde yanık ve sökülmüş çeşitli alternatif akım ve doğru akım motorlarını görme imkanı bulmuşlar, bobinaj teknikeri ile sohbet ederek motor sarımı konusunda pratik bilgiler edinmişlerdir.
Ek Resimler
Bu içerik 30.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 160 kez okundu.