TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler MYO, ŠKODA markasının Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş.’yi ağırladı.

 Teknik Bilimler MYO İdari Bina’da gerçekleşen toplantıya Yüksekokul Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Müdür Yardımcıları Dr.Öğr. Üyesi Cem Canan ve Dr. Öğr. Üyesi Didem Tuncay, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Becenen, Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Bölümünden Öğr. Gör. N.Noyan Özyakalı ve Yüksekokul Genel Sekreteri Mehmet Perdahlıyan ile Yüce Auto İş Geliştirme Birim Yöneticisi İbrahim Boylu ile Teknik Destek Yöneticisi Serhat Artun katıldı.

Toplantıda Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, sektörün ihtiyacı olan teknik eleman yetiştirme konusunda MYO’ların önemi ve Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler MYO’nun uygulamış olduğu 3+1 eğitim modelinden bahsetti. 1 dönem süren stajın öğrenciye büyük oranda saha tecrübesi katmasının yanında, doğrudan işe alım fırsatı da kazandırdığını söyledi. Bu durumun işletmeye de doğrudan işi bilen eleman kazandırmaya yönelik bir karşılıklı kazanç yarattığını belirtti.

Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Becenen, üniversitemize yeni kazandırılan ve 2021-2022 döneminde ilk kez öğrenci alımını gerçekleştiren Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi bölümü hakkında genel bilgilendirmeler yaptı. Sektörün elektrikli taşıtların bakımı, onarım, satışı, tasarımı ve geliştirmesi konularında teknik eleman ihtiyacını karşılama konusunda tecrübeli mezun verilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek durumun TOGG gibi yerli firmalar için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Skoda Edirne Satış Bayi Algurlar Oto’da aralık ayında gerçekleştirilen öğrenci eğitiminde de bulunan ve Yüce Auto ile görüşmelerin devamını sağlayan Öğr.Gör. N.Noyan Özyakalı, hibrit ve elektrikli taşıtlar konusunda ülkemizde teknik eleman ihtiyacının oldukça fazla olduğunu ve olası işbirliği ile sektöre hakim, adaptasyon süreci daha kısa sürecek teknik eleman yetiştirildiğinin altını çizdi. Şarj istasyonları, batarya sistemleri, araç tasarımı, bakım ve onarımı konularının tamamı ile ilgili öğrencilerin teorik ve uygulamalı eğitim gördüğünü aktarırken, ders dışı çalışmaların öğrencilerin kendi talepleri neticesinde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Yüce Auto yöneticileri İbrahim Boylu ve Serhat Artun, gelişmekte olan elektrikli taşıt  sektörünün bilhassa servis konusunda şu an eleman arayışında olduğunu ve bu arayışın ilerleyen süreçte daha da artacağını belirtti. Bölümde verilen ders içeriklerinin ve uygulamalarının sektörün ihtiyacını karşılar nitelikte olduğundan bahsederek, mezun öğrencilerin yeterli pratik kazandıkları takdirde Türkiye'nin her yerinde istihdam edilmelerinin yüksek olduğundan söz etti.

Yüce Auto yöneticileri ile yapılan değerlendirmeler neticesinde daha sonradan belirlenecek bir tarihte olası işbirlikleri konusunda tekrar görüşme yapma kararı alındı.

Ek Resimler
Bu içerik 04.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 168 kez okundu.