TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE İHA-1 TİCARİ İNSANSİZ HAVA ARACI PİLOTLUĞU EĞİTİMİ VERİLDİ

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin Yönetimindeki Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunca İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı Pilotluğu, Zirai İlaçlama ve Haritalama Teknikleri Eğitimi Düzenlendi. Teorik ve Uygulama bölümlerinden oluşan 36 saatlik eğitim, 7-12 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. SkyView Havacılık tarafından öncelikle 4 gün boyunca yoğun bir tempoda çevrimiçi olarak işlenen derslerden sonra sınav yapıldı ve yüz yüze uygulama bölümü Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda devam etti. Okulumuz Uçak Teknolojisi Programı Öğretim Elemanları Dr.Öğr.Üyesi Mukadder İĞDİ ŞEN, Dr.Öğr.Üyesi Anıl ŞAHİN ve Öğr.Gör. Selçuk KAYA etkinliğe katılım ve destek sağladı.
Herbir katılımcı, ticari uçuşlarda kullanılan İHA-1 Pilot Lisansı’na uygun Drone’larla uçuş yaptı. Haritalama işlemlerini uygulamalı öğrendi. Firmanın zirai ilaçlama drone’u ile, bir tarlanın ilaçlama planlamasının kontrol kumandası üzerinden ve bilgisayardan yapılmasını ve uygulanmasını yerinde tatbik etti. Eğitim sonunda, SkyView Havacılık firmasına “Teşekkür Belgesi” ve uçuşlarını gerçekleştiren tüm katılımcılara da “Etkinlik Katılım Belgesi” takdim edildi. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı Pilotluğu Lisansı ile birlikte SkyView Havacılık onaylı Zirai İlaçlama ve Haritalama Teknikleri sertifikaları, yapılan teorik sınavda başarılı olan ve uygulamasını başarıyla tamamlayanlara verildi.
SkyView Havacılık Ekibine, etkinliğin düzenlenmesinde ve gerçekleşmesinde katkıları olan Hocalarımız Dr.Öğr.Üyesi Mukadder İĞDİ ŞEN, Dr.Ögr.Üyesi Anıl ŞAHİN ve Öğr.Gör. Selçuk KAYA’ya, Uçak Teknolojisi Programımız’da okuyan ve etkinliği düzenleyen Topluluk Kurul Üyelerine, Topluluk Başkanı öğrencimiz Öykü Sultan GÜR'e ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Ek Resimler
Bu içerik 08.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 92 kez okundu.