Ülkemizin Depremselliği Konferansı

Okulumuz Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUDAM) Müdürü Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, akademik ve idari personelimize “Ülkemizin Depremselliği” başlığı altında bir konferans verdi.
 
Prof. Dr. Kaya, 6 Şubat’ ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin çok sayıda binanın yıkımına ve binlerce insanın ölümüne neden olduğunu anımsatarak, Türkiye’nin depremselliği kapsamında, ülkemizde yaşanan depremlerin sığ derinlikli olması gerçeğinden yola çıkarak bireysel ve kurumsal açıdan deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremin oluşum sürecine ilişkin de bilgi veren Kaya, bölgede inşa edilmiş binaların yapısı ve üzerine kurulu olduğu zemin özelliklerinin, binanın, depremi ne kadar hasarla atlatacağını belirlediğini ifade etti. Binaların, gerekli zemin etütleri yapılarak uygun tekniklerle inşa edilmesi gerektiğine dikkati çeken Kaya, mevcut binaların da deprem riskine karşı analiz edilmesi uyarısında bulundu.

Son olarak, Edirne Merkez ilçe ile birlikte Keşan ve Enez’i kapsayan, AFAD ve yerel yönetimlerin paydaş olacağı, hazırlıkları başlamış olan bir deprem projesinin uygulamaya geçirileceği haberini verdi.
Ek Resimler
Bu içerik 20.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 338 kez okundu.