Uygulamalı Girişimcilik Dersinde Trakya Teknopark Deneyimi

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler MYO Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojileri Programı öğrencileri, Uygulamalı Girişimcilik dersinde sektörün en tecrübelilerinden uygulamalı ders alıyor.

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Programı öğretim elemanlarından Öğr.Gör. N.Noyan Özyakalı tarafından KOSGEB'in Girişimcilik El Kitabı paralelinde işlenen derste girişimciliğin temelleri, iş ahlakı, iş stratejileri, pazarlama teknikleri, maliyet oluşturma ve proje süreçleri gibi konular başta olmak üzere birçok farklı başlık ele alınmaktadır. Böylelikle öğrenciler ders içerisinde oluşturdukları ekipler ile gerçeğe dönüşebilir girişimcilik fikirleri üzerine tartışarak gerçek hayatta şirket kurmak üzerine deneyim kazanmaktadır. Bununla birlikte sektörden önemli kişilerin aktarımlarını internet ortamından ders içerisinde inceleyerek önemli noktalar konusunda bilgi sahibi olmaktadır.

Ders kapsamında, sektörde önemli firmalarla çalışan, çalışma modeli diğer ülkelerde de örnek alınan ve girişimcilik konusunda derin tecrübeye sahip Trakya Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Özgür Özdemir ve iş insanı Ateş Paçin, program öğrencilerine yönelik deneyimleri ve gündemdeki konular üzerine aktarımlarda bulundu.

Özellikle elektrikli taşıtlar, araç şarj teknolojileri, mobilite ve insansız taşıtların öneminden bahsedilirken, trend eğilimleri, pazarın ihtiyacı ve program öğrencilerinin öncelikle ülkemiz adına ne kadar önemli bir alanda eğitim gördükleri vurgusu yapıldı.

Kendilerine yoğun çalışma temposu içerisinde bizlere vakit ayırdıkları ve engin tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ederiz.
Ek Resimler
Bu içerik 30.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 543 kez okundu.